вторник, 8 септември 2015 г.

КОЛИЕ СТЕФИ-HANDMADE



За колие Стефи са необходими : бижутерска тел в розов цвят и в сив цвят, пластмасови шнурове за плетене на гривни в розов, бял и лилав цвят, метални кошнички за мъниста, дървено топче - 2см . и 2 малки метални топчета.







Започнете колието, като изплетете синджир от двойно спрегнатите цветове бижутерска тел, като броя бримки зависи от вашите предпочитания за дължина. Даденият модел е от 60 бримки. Пригответе предварително розови шнурчета : 2 от 4 см, 2 от 2 см, 4 от 7 см , 2 от 12 см лилави шнурчета: 4 от 4см, 4 от 7 см, 2 от 12см, бели шнурчета: 2 от 6 см, 6 от  9 см.            


От металните кошнички са нужни 31 бройки. Както се вижда от снимките елементите се поставят симетрично. Предварително всички шнурчета се прегъват на две, като   едновременно се промушват  и редуват през синджирените бримки (симетрично).         Свободните им краища се прихващат посредством клещи и металните кошнички. Редувайте ги както са на снимките. Едното метално топче е на бял шнур по средата на колието, а другото на розовото (на висулката). Дървеното се промушва на най - голямото розово шнурче. Кошничките се стискат с клещите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар